ENGLISH
  Güncelleme: 01/08/2011

İtalyan STK Ricerca e Cooperazione Balıkçılık Projesinin Açılışını Gerçekleştirdi

 

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu "Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyalogu-II Projesi" Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan İtalyan sivil toplum kuruluşu Ricerca e Cooperazione, "Balıkçılık: Türkiye ve İtalya Arasında Sürdürülebilir Ağlar Kurma" isimli projesinin açılışını 29 Temmuz 2011 tarihinde İzmir Seferihisar Belediyesi Yeni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan Tarım ve Balıkçılık Başkanı Fatma Can Sağlık katılım gösterdi.

  

Açılışta davetlilere Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın tebrik ve teşekkür notu iletildikten sonra söz alan Fatma Can Sağlık, Avrupa Birliği'nin Ortak Balıkçılık Politikası ve Türkiye'nin Politikaya uyumunun önemi konularında bilgiler verdi. Açılış konuşmalarının ardından toplantıya kokteyl ve Seferihisar'ın yerel lezzetlerinin tanıtımı ile devam edildi.

171.975,60 Avroluk bütçesiyle proje, İzmir Seferihisar bölgesinde Avrupalı muadillerin işbirliği ile iyi uygulamaların paylaşımı ve bilgi alış verişi yoluyla balıkçılık konusunda üretim ve pazarlama standartlarının geliştirilmesini hedefliyor. Türkiye'den Su Ürünleri Derneği'nin ortaklık ettiği projenin hedef kitlesini İzmir Seferihisar, Sığacık ve Doğanbey yöresinde ikamet etmekte olan küçük ölçekli 400 profesyonel balıkçı oluşturuyor.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 01/08/2011 / Hit: 9,743

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı