ENGLISH
  Güncelleme: 06/01/2016

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır KKTC Ziyaretini Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 6 Ocak 2016 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır ziyareti kapsamında, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından ayrı ayrı kabul edildi.

Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Bozkır, Bakan Çolak ile ayrıca çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Lefkoşa'daki temasları çerçevesinde Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile de görüşen AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Girne Amerikan Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilen Fahri Doktora ünvanı törenine katıldı. Bakan Bozkır törenin ardından anılan Üniversitede Türkiye, AB ve Kıbrıs konulu bir konferans verdi.

Bakan Bozkır KKTC temasları çerçevesinde ayrıca KKTC Devlet Televizyonu BRT'nin canlı yayınına katıldı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır KKTC'deki temaslarında, Kıbrıs sorunu, Türkiye-KKTC ikili ilişkileri ve AB müzakere sürecimiz hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/01/2016 / Hit: 4,673

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı