ENGLISH
  Güncelleme: 27/02/2015

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Helsinki Temaslarını Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja’nın davetine icabetle 25-26 Şubat 2015 tarihlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır, Helsinki ziyareti kapsamında, Finlandiya Parlamentosu Başkanı Eero Heinäluoma tarafından kabul edildi.

Bakan Bozkır, ayrıca Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile görüşerek, Dışişleri Bakanı tarafından onuruna verilen çalışma yemeğine katıldı. Bakan Bozkır, çalışma yemeği sonrasında Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Bakan Bozkır, Helsinki ziyaretinde, Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Finlandiya Parlamentosu Dışişleri ve AB Komiteleri oturumlarına katılarak Komite üyelerine hitap eden Bakan Bozkır, ayrıca Dışişleri Komitesi Başkanı Timo  Soini ile görüştü.

Bakan Bozkır ayrıca, "Paasikivi Society" isimli düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen toplantıya katılarak “Avrupa’da Türkiye: Zorluklara karşı Fırsatlar” başlıklı bir konuşma yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, Helsinki Büyükelçiliğimizde Finlandiya'da yaşayan vatandaşlarımızla biraraya geldi. Ayrıca, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Finlandiya Temsilciliğinin üyeleriyle görüştü.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Helsinki ziyaretinde, AB katılım müzakerelerimiz başta olmak üzere Türkiye-AB ve Türkiye-Finlandiya ikili ilişkileri kapsamlı olarak ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 27/02/2015 / Hit: 5,665

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı