ENGLISH
  Güncelleme: 28/11/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Stokholm Temaslarını Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 27-28 Kasım 2014 tarihlerinde İsveç’in başkenti Stokholm’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Stokholm ziyareti kapsamında İsveç Parlamentosu Başkanı Urban Ahlin ve Dışişleri Bakanı Margot Wallström ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunan Bakan Bozkır, AB İşlerinden sorumlu Başbakanlık Devlet Sekreteri Hans Dahlgren ile de bir araya geldi.

Bakan Bozkır ayrıca, İsveç Parlamentosu Dışişleri ve AB Komiteleri tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya katılarak, Komite üyelerine hitap etti ve üyelerin sorularını yanıtladı.

Bakan Bozkır programının devamında Dışişleri Bakanı Margot Wallström tarafından onuruna verilen çalışma yemeğine katıldı.

Bakan Bozkır, Stokholm ziyareti çerçevesinde İsveç Şehircilik ve İskân Bakanı Mehmet Kaplan ile de görüşerek, İsveç basınına mülakatlar verdi.

Bakan Bozkır İsveç resmi ziyareti çerçevesinde son olarak İsveç eski Dışişleri Bakanı ve Başbakanı Carl Bildt ile bir araya geldi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın İsveç ziyaretinde AB katılım müzakerelerimiz başta olmak üzere Türkiye-AB ve Türkiye-İsveç ikili ilişkileri kapsamlı olarak ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/11/2014 / Hit: 5,724

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı