ENGLISH
  Güncelleme: 12/11/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır Brüksel'de Temaslarda Bulundu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır, 11-12 Kasım 2014 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır, Brüksel ziyareti kapsamında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 75. Toplantısına Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ile birlikte katılarak, açılış konuşması yaptı. Bakan Bozkır konuşmasında AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu vurgulayarak, üyeliğe yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.  (Toplantı hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.)

Brüksel’de bir dizi temasta bulunan Bakan Bozkır, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.


Ayrıca, Enerji Birliğinden sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ve Dijital Tek Pazardan sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrus Ansip ile bir araya gelen Bakan Bozkır, Sağlık ve Gıda Güvenliğinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Vytenis Andriukaitis ile de görüştü.


Bakan Bozkır, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Brüksel ziyareti çerçevesinde KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile de görüşen Bakan Bozkır,  Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin Dostları Grubu üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.


Bakan Bozkır, ayrıca AB Komisyonu tarafından düzenlenen “Genişleme Sürecinde Kamu Yönetimi Reformunun Güçlendirilmesi” konulu konferansa katılarak bir konuşma yaptı ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Ofis binasının açılışına katıldı.


Yeni AB Komisyonu’nun 1 Kasım 2014 tarihinde göreve başlamasının ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır’ın AB Komisyonu Üyeleri ile Brüksel’de yaptığı ilk temaslarda katılım müzakerelerimiz başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı olarak ele alındı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/11/2014 / Hit: 5,611

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı