ENGLISH
  Güncelleme: 18/10/2014

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır Brüksel 'de Temaslarda Bulundu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır 15-18 Ekim 2014 tarihlerinde Brüksel’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Bozkır, Brüksel programı kapsamında 16 Ekim 2014 tarihinde Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde bir basın toplantısı düzenleyerek, “Türkiye’nin Yeni AB İletişim Stratejisi”ni kamuoyuna açıkladı. (Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız).

Bakan Bozkır Brüksel temasları çerçevesinde ilk olarak Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) Başkanı Elmar Brok ve Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Stefan Füle ile bir araya geldi.

Bakan Bozkır görüşmeler sonrasında Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı ve AP üyelerinin sorularını yanıtladı.

Programının devamında Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin Dostları Grubu Eş Başkanı Artis Pabriks ile görüşen Bakan Bozkır, temasları kapsamında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Manolis Kefalogiannis ve Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi Grubu (EPP) Başkanı Manfred Weber ile de bir araya geldi.

Bakan Bozkır ayrıca, Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Avrupa Temsilciliğinde bir konuşma yaptı.

Bakan Bozkır Brüksel temaslarının ikinci gününde, hâlihazırda İçişlerinden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi olan ve yeni Komisyonda Ticaretten Sorumlu Üye olarak atanan Cecilia Malmström ile Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Üyesi ve Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüşmelerde bulundu.

Bakan Bozkır, Brüksel programı çerçevesinde Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Christian Danielsson'u ve  AB Dış İlişkiler Servisi Avrupa ve Orta Asya Direktörü Luis Felipe Fernandez de la Pena'yı kabul etti.

Bakan Bozkır son olarak, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen “Avrupa’nın Türkiye Algısı, Türk Toplumunun Entegrasyon Problemleri” başlıklı konferansa katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 18/10/2014 / Hit: 6,159

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı