ENGLISH
  Güncelleme: 25/09/2014

Avrupa Birliği ile İlgili Çalışmaların Koordinasyonu Genelgesi Resmi Gazete'de Yayınlandı

Türkiye’nin AB’ye katılım süreciyle ilgili olarak 62. Hükümet Programında ortaya konan güçlü iradenin ilk adımını teşkil eden ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır tarafından açıklanan "Türkiye'nin Avrupa Birliği Stratejisi"nin ardından bugünkü Resmi Gazete’de, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan “Avrupa Birliği ile ilgili çalışmaların koordinasyonu” konulu Genelge yayımlanmıştır.  

Genelge’de Türkiye’nin AB’ye katılımının stratejik bir hedef olduğu vurgulanarak, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek çalışmaların Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi" doğrultusunda yürütüleceği yer almaktadır.

Strateji kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanacak olan “AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı”nda yer alan düzenlemeler ve tedbirler başta olmak üzere, AB müktesebatına uyum çerçevesinde hazırlanacak mevzuat taslakları hakkında Avrupa Birliği Bakanlığının görüşlerinin alınmasının zorunlu olduğu belirtilmektedir.

Ayrıca, katılım sürecinin her aşamasında toplumun tüm kesimleriyle etkili bir iletişim içinde olunması ve yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kalkınma ajansları ve üniversiteler ile istişarede bulunulması tavsiye edilmektedir.

Avrupa Birliği ile ilgili çalışmaların koordinasyonu

EK - 1. AB Mevzuatına Uyum Tablosu

EK - 2. AB Mevzuatına Yapılacak Atıflara İlişkin Usul

25.09.2014 Tarihli Resmi Gazetenin tamamına ulaşmak için tıklayınız


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/09/2014 / Hit: 8,419

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı