ENGLISH
  Güncelleme: 19/09/2014

Sayın Bakanımız Volkan Bozkır’ın Brüksel Temasları Tamamlandı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır Brüksel’deki yoğun temasları tamamlandı. Temasların ilk gününde Türkiye’nin yeni Avrupa Birliği Stratejisi’ni duyurduktan sonra görüşme programına devam eden Sn. Bakanımız ilk olarak Uluslararası İşbirliği, İnsani Yardım ve Kriz Müdahaleden sorumlu Komiser Kristalina Georgieva ile görüştü. Sn. Bakanımız akabinde Avrupa Birliği Stratejisi’ni Türk basın mensuplarına anlattı.

Sn. Bakanımız Volkan Bozkır daha sonra Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle ile bir araya geldi. Sn. Bakanımızın programı Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile devam etti.

Sn. Bakanımızın Brüksel’deki ilk gün temasları AB Komisyonu’nun Kalkınmadan sorumlu üyesi Andris Piebalgs ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Başkanı Michel Lebrun ile gerçekleşen görüşmelerle noktalandı.

 

Sn. Bakanımız ilk gün AB temsilcileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Brüksel'deki Türk kökenli STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Sn. Bakanımız gerçekleştirdiği görüşmelerde Türkiye’nin yeni AB Stratejisini tanıtarak Türkiye’nin AB sürecine verdiği öneme dikkat çekti.

Sn. Bakan'ın ikinci gün programı Avrupa Komisyonu'nun Bölgesel Politikadan sorumlu ve yeni Komisyonda Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu olacak üyesi Johannes Hahn görüşmesi ile başladı. Sn Bakan daha sonra Enerjiden sorumlu Komisyon üyesi Günther Oettinger ile görüştü. Sn Bakan'ın ikinci gün görüşmeleri Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Eski Başkanı Büyükelçi Marc Pierini’yi kabul ile noktalandı.

   


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/09/2014 / Hit: 5,519

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı