ENGLISH
  Güncelleme: 22/01/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun Brüksel Temasları

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyaretine refakat etmek üzere 21 Ocak 2014 tarihinde Brüksel'e hareket etti. Sayın Başbakanımızın Brüksel ziyaretini tamamlayarak yurda dönmesinin ardından, Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, 22 Ocak 2014 tarihinde Brüksel'deki temaslarına devam etti. Bu çerçevede ilk olarak Avrupa Parlamentosu Dış İşleri Komitesi Başkanı Elmar Brok ile çalışma kahvaltısında bir araya gelen Çavuşoğlu, ardından Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri İsmail Ertuğ, Emine Bozkurt, Metin Kazak ve Filiz Hüsmenova ile görüştü.

bruksel foto 1

Bakan Çavuşoğlu gün içinde temaslarına, Avrupa Parlamentosu Türkiye'nin Dostları Grubu Başkanı Alojz Peterle ile yaptığı görüşme ile devam etti. Peterle'nin ardından Avrupa Parlamentosu ALDE Grubu Başkanı Guy Verhofstadt ile de biraraya gelen Çavuşoğlu, daha sonra Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile bir görüşme gerçekleştirdi.

bruksel 2

bruksel 3

br

Brüksel'de öğleden sonraki temaslarına İstihdam, Sosyal İşler ve İçermeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi László Andor ile yaptığı görüşme ile başlayan Çavuşoğlu, hemen ardından Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Stefan Füle ile biraraya geldi. Son olarak Uluslararası İşbirliği, İnsani Yardım ve Kriz Müdahele Konularından Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Kristalina Georgieva ile görüşen Çavuşoğlu, temasların karşılıklı anlayış içinde geçtiğini belirterek, AB yetkililerinin Türkiye'deki reformları, gelişmeleri, 2013 yılında karşılıklı atılan adımlarla oluşan pozitif ortamı, bundan sonra atılması gereken adımları ve yeni fasılların açılması gerektiğini dile getirdiklerini ifade etti.

5

6

7

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel temasları sırasında ayrıca, Daimi Temsilcilikteki makamında Kırgızistan’ın Belçika, Fransa, Lüksemburg ve Hollanda Büyükelçiliği ve AB, NATO ve UNESCO Nezdinde Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Asein Isaev ve 1. katip Dr. Jyldyz Sarybaeva’yı da kabul etti.

8


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 22/01/2014 / Hit: 7,906

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı