ENGLISH
  Güncelleme: 16/01/2014

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi Kapanış Törenine Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Ocak 2014 tarihinde, “Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi" kapanış törenine katıldı ve bir konuşma gerçekleştirdi. 

Projenin kapanış töreninde ayrıca TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Proje Lideri Sayın Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu ve AB Türkiye Delegasyonu Maslahatgüzarı Sayın Bela Szombati birer konuşma yaptı.

Önyargılardan arınmak için diyalogun önemine vurgu yapan Sayın Çavuşoğlu konuşmasında, Bakanlık olarak sivil toplum diyaloguna önem verdiklerini ve önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği kamuoyuna yönelik yeni bir iletişim stratejisini hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Projenin önemine de vurgu yapan Sayın Çavuşoğlu bu çerçevede cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddetin engellenmesi ve çocuk istismarı konularında parlamenterler arasındaki diyaloga dikkat çekti.

TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ise konuşmasında TBMM ile Avrupa Parlamentoları arasındaki diyalogu geliştirmeyi hedefleyen projenin başarı ile sona erdiğini ve söz konusu diyalogun halklar arasındaki iletişimi güçlendirmeye vesile olduğunu belirtti.



Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/01/2014 / Hit: 6,368

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı