ENGLISH
  Güncelleme: 10/12/2013

Sayın Bakanımız Egemen Bağış'ın başkanlığında Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi

Türkiye-AB mali işbirliği sürecinin genel işleyişini izlemek ve değerlendirmek üzere 2011/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca kurulan Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu'nun (MIKK) 5. Toplantısı AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ'ın başkanlığında 10 Aralık 2013 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı'nda gerçekleştirilmiştir.

Türkiye-AB mali işbirliği sürecinde AB'den sağlanan Katılım Öncesi Mali Yardımın (IPA) Ülkemizin AB'ye uyum hedefleri doğrultusunda kullandırılmasından sorumlu Avrupa Birliği Bakanlığı evsahipliğindeki toplantıya, Adalet Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ve Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu üst düzey yetkilileri katılım sağlamışlardır.

mikk

Toplantıda, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyla sona erecek 2007-2013 dönemini kapsayan Katılım Öncesi Aracı (IPA) kapsamında ülkemiz yürütülen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmeler yapılmış ve 2014-2020 yıllarını kapsayacak yeni IPA dönemine yönelik hazırlıklar ele alınmıştır.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ, yararlanılan mali yardımların bir önceki dönemde olduğu gibi yeni dönemde de aynı kararlılıkla AB'ye katılım sürecimizi teşvik eder nitelikte kullanılması için tüm kurumların elinden geleni yapacağından emin olduğunu vurgulamıştır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/12/2013 / Hit: 7,682

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı