ENGLISH
  Güncelleme: 30/09/2013

Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi Yedinci Eğitimi Trabzon’da Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi"nin yedinci ve son  eğitiminin kapanış töreni Trabzon’da, 100’ü aşkın avukatın katılımıyla gerçekleşti.

İki gün süren eğitim programının kapanışına, Avrupa Birliği  Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ, Adalet Bakanı Sadullah ERGİN, Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David REDDAWAY, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet CANGİR, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yrd. Av. Berra BESLER, Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege ERKOÇAK ve Trabzon Barosu Başkanı Mehmet ŞENTÜRK katıldı.

Konya, Erzurum, Şanlıurfa, Siirt, Kastamonu ve Manisa’da 450’nin üzerinde avukatın katılımıyla başarıyla tamamlanan eğitimlerin ardından düzenlenen yedinci eğitimin kapanış konuşmalarında  Avrupa Birliği  Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ, proje kapsamında 500’ün üzerinde avukata yargı ve temel haklar alanında eğitimler verildiğini söyleyerek bugüne kadar Trabzon’da uygulanan Avrupa Birliği kaynaklı 250’nin üzerinde projeye, 60 milyon Avro’nun üzerinde finansman sağlandığını ve Trabzon’un özellikle hibe projelerinde hatırı sayılır bir başarıya imza atarak Türkiye genelinde 115 proje ile 7. sırada yer aldığını ifade etti.

Törende konuşan Adalet Bakanı Sadullah ERGİN, tarama sürecinin 2006’da sona ermesine rağmen Yargı ve Temel Haklar faslına ilişkin tarama sonu raporunun halen Türkiye’ye iletilmediğine dikkat çekti.

Tören, karşılıklı plaket takdimi, katılımcılara sertifikaların dağıtımı ve çalışma ziyaretine katılacak avukatın belirlenmesi için yapılan çekilişle ile son buldu.

Daha önce Yargı ve Temel Haklar konusunda hâkim ve savcılara yönelik gerçekleştirilen pek çok eğitim ve farkındalık artırma faaliyetine ek olarak,  Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi ile ilk kez yargı sürecinin en önemli unsurlarından olan avukatlarımız için kapsamlı bir eğitim programı geliştirildi.

Avukatların, yargı alanında Avrupa Birliği uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlayan projenin Trabzon ayağı ile eğitim seminerleri tamamlandı. Ekim 2012’de açılışı yapılan projenin, İngiltere’de bu alanda doğrudan faaliyet gösteren kurumlara yönelik gerçekleştirilecek çalışma ziyareti ile Ekim 2013’te kapanışı öngörülüyor.

Proje internet sayfası için: http://www.yargivetemelhaklar.org


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/09/2013 / Hit: 7,225

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı