ENGLISH
  Güncelleme: 19/09/2012

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Yıllık Konferansı Moldova’da Gerçekleştirildi

Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet YÜCEL başkanlığındaki bir heyetle katılım sağlanan ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Yıllık Konferansının 19 Eylül 2012 tarihinde cereyan eden ikinci gün oturumlarında Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı kapsamında Karadeniz ve Akdeniz havzalarında yürütülen sınır ötesi programlarındaki mevcut durum hakkında katılımcılara bilgi verilmiş ve 2013 sonrasında yürürlüğe girecek Avrupa Komşuluk Aracının getireceği birtakım değişiklik ve yenilikler tanıtılmıştır.

Programda yer alan ülkelerin tecrübeleri ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerinin görüşüldüğü konferans oturumunda ülkemizi temsilen konuşma yapan Mali İşbirliği Başkanı Sayın M. Süreyya SÜNER, en geniş program alanına sahip ülke olarak Programın uygulamasında edinilen kapsamlı ve anlamlı tecrübelerimize atıfla, gerek Yönetim Makamı ve Ulusal Makamlara gerekse proje yararlanıcılarına daha fazla inisiyatif ve esnek hareket etme imkanlarının sağlanması gereğine işaret etmiştir. Bu meyanda, gelecek programlama döneminde genel uygulama kurallarının basitleştirilmesi, Yönetim Makamı sorumluluklarının Türkiye tarafından da üstelenilebilmesi ve ülkemiz potansiyel yararlanıcılarımızın “ana yararlanıcı” olabilme imkanının sağlanması dahil olmak üzere somut önerilerimiz dile getirilmiştir.

Programın ülkemizdeki tatbikatında tarafımızdan tespit edilen müracaat sayısının artışı, teklif edilen projelerin yüksek puanlarla değerlendirilmesi ve fiili uygulamalarının nispeten sorunsuz yürüyor olmasının Ortak Yönetim Makamının tespitleriyle de örtüşüyor olması memnuniyet verici bir gelişme olarak eş moderatör Sayın F. Şebnem Sözer tarafından dikkate getirilmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/09/2012 / Hit: 7,924

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı