ENGLISH
  Güncelleme: 16/08/2012

2012-2013 Akademik Yılı Bursiyeleri İçin Burs Öncesi Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi personel ihtiyacını karşılayarak gerekli idari kapasiteyi oluşturmayı hedefleyen Jean Monnet Burs Programı’nın 2012-2013 akademik yılı bursiyerleri için “Burs Öncesi Bilgilendirme Seminerleri” düzenlendi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR’in açılışını yaptığı Ankara’da gerçekleşen seminerin ardından İstanbul’da da bir seminer gerçekleştirildi. Seminerlerde, bu yıl burs almaya hak kazanan 100 bursiyere, Jean Monnet Burs Programı kapsamındaki yükümlülükleri ve Türkiye – AB ilişkileri hakkında bilgi aktarıldı; bursiyerler, eski dönem bursiyerlerin deneyim ve tavsiyelerinden de faydalanma fırsatı buldular.

Seminerler, Avrupa Birliği Bakanlığı’dan ve Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB)’nden konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti. Bursiyerlere, AB Bakanlığı yetkilileri tarafından ‘bursiyerlerin yükümlülükleri, müzakere süreci ve Türkiye – AB ilişkilerinin mevcut durumu’ hakkında bilgi aktarılırken, bursiyerler MFİB tarafından sözleşme sürecine ilişkin bilgilendirildiler.

2012-2013 bursiyerleri, seminerlere katılım gösteren beş eski Jean Monnet bursiyerinin bilgi, deneyim ve eğlenceli anılarını dinleyerek keyifli paylaşımlarda bulundular.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/08/2012 / Hit: 9,625

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı