ENGLISH
  Güncelleme: 13/04/2012

Egemen Bağış’ın Malta Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Malta’ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında 12 Nisan 2012 tarihinde Malta Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tonio Borg ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Türkiye Malta ikili ilişkileri, Türkiye'nin AB üyelik süreci, vize konusu ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

2009'da Malta'da büyükelçilik açılmasının ardından ilk resmi ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden Bağış, Malta'ya Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Egemen Bağış ve Tonio Borg

Bakan Bağış daha sonra Malta Parlamentosu Dış ve Avrupa İşleri Komisyonu üyesi milletvekilleriyle görüştü.

Egemen Bağış ve Malta Meclis Başkanı Michael Frerdo

Egemen Bağış, diplomatik temaslarının ardından Malta Üniversitesi’nde ''Ortak bir Gelecek İnşa Etmek: Vizyoner bir Avrupa İhtiyacı'' başlıklı bir konferans verdi.

Egemen Bağış Malta Üniversitesinde

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Malta’daki temaslarının ikinci gününde Malta Başbakanı Lawrence Gonzi ile görüştü. Bakan Bağış görüşmenin ardından çeşitli şehrin turistik ve kültürel yapılarını gezdi. Johs’s Co Katedrali’ni ve Arkeoloji Müzesi’ni gezen Bakan Bağış, ardından Malta Türk Şehitliğini ziyaret etti.

Malta Türk Şehitliği


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/04/2012 / Hit: 9,580

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı