ENGLISH
  Güncelleme: 07/03/2012

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi Çalışma Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nce desteklenen “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi çerçevesinde 5-8 Mart 2012 tarihleri arasında Brüksel’e ve Londra’ya çalışma ziyareti düzenlendi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Ordu, Sivas, Muğla, Erzurum, Şanlıurfa, Elazığ ve Mersin olmak üzere 10 ilimizde düzenlenen Bölgesel Bilgilendirme Seminerlerinin ardından yapılan kura çekilişi ile Brüksel ve Londra’ya gitmeye hak kazanan yerel medya mensupları, AB kurumlarını ziyaret etme, yetkililer ve meslektaşlarıyla bir araya gelme ve deneyimlerini paylaşma fırsatı yakaladı.

Avrupa Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikası Basın Birimi’ni, Avrupa Gazetecilik Merkezi'ni, Brüksel Basın Kulubü'nü ve Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret eden medya mensupları, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğimizde Sayın Bakan Egemen Bağış ile bir araya geldi. Türkiye-AB ilişkileri konusunda genel bir değerlendirme yapan Bağış, medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Brüksel’deki temasları ardından Londra’ya hareket eden medya mensupları, Dışişleri ve İngiliz Uluslar Topluluğu Bakanlığı’nı, BBC Türkçe Servisi’ni, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ni ve Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği’ni ziyaret etti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/03/2012 / Hit: 8,828

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı