ENGLISH
  Güncelleme: 07/07/2011

İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı Kapsamında İzmir'de AB Rüzgarı Projesi Açılış Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanlığının İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürmekte olduğu ve bir yılını doldurmuş olan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"  kapsamında, "Valilik AB Birimleri"nin teknik ve idari kapasitesini artırmak amacıyla ABGS tarafından "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" 2 Şubat 2011 tarihi itibarıyla uygulamaya konmuştur.

Aşamalı olarak tüm illere uygulanması planlanan çok yıllı bu program çerçevesinde sunulan birbirinden iddialı 79 projenin idari ve teknik değerlendirmesi sonucu, 2011 yılı için ayrılan bütçe çerçevesinde 25 il faydalanmaya hak kazanmıştı.  

Bu 25 proje içerisinde yer alan ''İzmir'de AB Rüzgarı Projesi"nin açılış toplantısı 06 Temmuz 2011 tarihinde İzmir'de gerçekleştirildi.

Açılış Toplantısı

 

İzmir Valiliğindeki Mavi Salon'da düzenlenen açılış toplantısına, Vali Cahit Kıraç, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, İzmir İl AB Daimi Temas Noktası Temsilcisi ve Konak Kaymakamı Ahmet Önal, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Ergüder Can, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, kaymakamlar, bürokratlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı

Cahit Kıraç, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliğine uyum konusunda kamuoyundaki hassasiyetin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, ''İzmir sürekli büyüyen, markalaşan bir şehir olarak hedefini yükseltmelidir. Kentimizde sosyal sorumluluk projelerini üstlenen kurumlar da bulunmaktadır'' dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan da ''İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı'' kapsamında teklif çağrısında bulunduklarını, başvuran 79 ilden 25'inin başarı gösterdiğini ve hibe almaya hak kazandığını bildirerek temel amaçlarının, valiliklerin geliştirdiği AB projelerine destek vermek olduğunu ifade etti.

 

Desteklenen projelerin eğitim, müzakereler ile ilgili bilgilendirme, kitapçık hazırlama, çalıştay düzenleme gibi çalışmaları kapsadığını dile getiren Özcan, 2011 yılı sonunda projelerin tamamlanacağını anlattı.

Proje ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/07/2011 / Hit: 11,032

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı