ENGLISH
  Güncelleme: 05/05/2011

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Ortaklık Forumu Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Programın Ortak Yönetim Otoritesi olan Romanya Bölgesel Gelişme ve Turizm Bakanlığı ve Bölgesel Kapasite Geliştirme Girişimi (RCBI) tarafından düzenlenen "Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı Ortaklık Forumu" 5 MAYIS 2011 Perşembe günü İstanbul Ottoman Legacy Hotel'de gerçekleştirilmiştir.

Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Ahmet Yücel yaptığı açılış konuşmasında Program bütçesinin düşük olmasına rağmen katılımcı ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi açısından büyük ve önemli bir işlev gördüğüne dikkat çekmiştir. Sayın Yücel devamla, anlaşmazlıklarla ayrışmanın değil bu programla artık ortak menfaatler noktasında bir araya gelme aşamasına geçildiğine ayrıca vurgu yapmıştır.

forum katılımcıları

Ortaklık Forumu Katılımcıları

Program yetkilileri ve RCBI tarafından yapılan sunumlarda ise katılımcılara ortaklık oluşturmaları ve proje teklifleri geliştirmeleri konusunda gerekli tavsiyelerde bulunulmuştur. Ortaklıkların oluşturulma şekli ve ilerleme yöntemleri ortaklık anlaşmalarından örnekler verilerek açıklanmıştır. Katılımcıların soruları kategorilere göre yanıtlanmış; sunulan çeşitli proje düşünceleri arasında benzer alanlarda ve benzer proje fikirleri olan ortakların buluşması ve ortaklıkların geliştirilmesi için bireysel görüşmelerin yapılması sağlanmıştır. Bunların yanı sıra katılımcılara bir sonraki teklif verme çağrısı kapsamında bilgi de verilmiştir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/05/2011 / Hit: 8,138

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı