ENGLISH
  Güncelleme: 10/01/2024

Edirne ve Kırklareli KOBİ’leri için Gerçekleştirilecek Proje Hazırlama Eğitimine Başvuru Tarihi Uzatıldı

Edirne ve Kırklareli KOBİ’leri için Gerçekleştirilecek Proje Hazırlama Eğitimine Başvuru Tarihi Uzatıldı

Edirne ve Kırklareli’nden Çevre Dostu Sınır Ötesi İşbirliği çağrısına katılmak isteyen ve proje hazırlamak için destek arayan KOBİ’lere verilecek 1 günlük proje hazırlama eğitimine başvuru tarihi 11 Ocak’a kadar uzatıldı.

AB Başkanlığı Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında çevre dostu projeler hazırlamak isteyen KOBİ’ler için çağrının kapsadığı konular çerçevesinde  Edirne ve Kırklareli KOBİ’lerine proje hazırlama eğitimi düzenliyor. İki farklı gruba birer günlük verilecek eğitimler Edirne’de gerçekleştirilecek. 16/17 Ocak’ta gerçekleştirilecek eğitimlere https://bit.ly/48u6nlE bağlantısındaki formu doldurarak 11 Ocak’a kadar başvuru yapılabilir.

Edirne ve Kırklareli’nde bulunan mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında ilk kez kendileri için açılan “çevre dostu sınır ötesi işbirliği” proje teklif çağrısından yararlanabilecekler. Edirne ve Kırklareli’ndeki üretim, konaklama ve yemek hizmetleri, ulaşım ve depolama, bilgilendirme ve iletişim alanlarındaki KOBİ’lerin aynı alanlardaki Bulgar proje ortakları ile projeler geliştirerek çağrıya başvurmaları bekleniyor. Söz konusu çağrı kapsamında KOBİ’ler, enerji verimliliği ve sera gazı salınımının azaltılmasının teşvik edilmesi konularının yanı sıra döngüsel ve kaynakların verimli kullanıldığı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi konusunda da projeler sunabilecekler. Çağrının son başvuru tarihi 13 Mart 2024 olup bu süre zarfında proje ortaklarının projelerini Programın ortak elektronik izleme sistemine (JeMS) sunması bekleniyor.



Güncelleme: 10/01/2024 / Hit: 992

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı