ENGLISH
  Güncelleme: 19/06/2023

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Mehmet Kemal Bozay Ankara’da Jean Monnet Bursiyerleri ile Buluşuyor

2023-2024 Akademik Yılında Jean Monnet Bursu’nu almaya hak kazanan bursiyerlere yönelik Burs Öncesi Bilgilendirme Toplantısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın katılımıyla Ankara The Wings Hotels Neva Palas’ta 20 Haziran 2023 Salı günü saat 9:30’da düzenlenecek. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın açılış konuşmasını yapacağı etkinliğe, Programın yürütücü kurumlarından olan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Barbaros Köse katılım sağlayacaktır.

Toplantı kapsamında Avrupa Birliği Başkanlığı ile Merkezi Finans ve İhale Birimi uzmanları tarafından bursiyerlerin yükümlülükleri, program onayı, sözleşme ve izleme süreçleri hakkında bilgilendirme sunumları yapılacaktır.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, yaklaşık 6 milyon avro bütçe ile toplam 160 bursiyere Avrupa’nın en saygın eğitim kurumlarında yüksek lisans ve araştırma yapma olanağı sağlayan programın 2023-2024 akademik yılına ilişkin yazılı sınav sonuçları 13 Haziran 2023 tarihinde açıklanmıştır.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Jean Monnet Burs Programına ilişkin değerlendirmesinde burs almaya hak kazanan tüm bursiyerleri kutlamış, bursiyerlerin yapacakları akademik çalışmalar ile Türkiye’nin AB üyelik sürecine en iyi şekilde katkı sağlayacaklarına inandığını ifade etmiştir.

Jean Monnet Burs Programı

Jean Monnet Burs Programı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğinde yürütülmektedir.

Türkiye’nin, en uzun soluklu projeleri arasında yer alan ve özel olarak ülkemize yönelik bir imkân sunan Program’dan, bugüne kadar iki bin beş yüzün üzerinde bursiyer faydalanmış ve Avrupa Birliği ile ilgili konularda akademik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Program Türkiye’nin AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi insan kaynağını güçlendirmekte, böylece müktesebatın etkin bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Kariyerine AB alanında yön vermek isteyen bursiyerlere en az 3, en fazla 12 ay süreyle AB üyesi ülkelerde ve Birleşik Krallık’ta yerleşik bir üniversite veya eşdeğer kuruluşta araştırma veya lisansüstü eğitim yapma imkânı tanınmaktadır. Programdan kamu kurumlarında ya da özel sektör kuruluşlarında çalışanlar; üniversitelerde akademik ya da idari personel olarak görev yapanlar ile lisans son sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olarak öğrenim görenler faydalanabilmektedir. Burs kapsamında, bursiyerlerin okul ücreti, aylık yaşam giderleri karşılanmakta ve bir defaya mahsus vize ve sağlık sigortası gibi masraflar için sabit ödenek sağlanmaktadır.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için: www.jeanmonnet.org.tr

Jean Monnet Burs Programı Burs Öncesi Bilgilendirme Toplantısı (Ankara)

Tarih: 20 Haziran 2023

Saat: 09.30

Yer: The Wings Hotels Neva Palas

Adres: Kavaklıdere, Esat Cd. No:32, 06660 Çankaya/Ankara

 



Güncelleme: 19/06/2023 / Hit: 1,645

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı