ENGLISH
  Güncelleme: 10/01/2024

Çevre Dostu KOBİ’lere Bilgilendirme Günü ve Ortaklık Forumu

Çevre Dostu KOBİ’lere  Bilgilendirme Günü ve Ortaklık Forumu

 

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında ilk kez kendileri için açılan “çevre dostu sınır ötesi işbirliği” proje teklif çağrısından yararlanmak isteyen Edirne ve Kırklareli’nde bulunan mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler için bilgilendirme günü ve ortaklık forumu düzenlenecek.

İlk olarak, 23 Ocak tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde çağrıya ilişkin Edirne ve Kırklareli KOBİ’lerine yönelik düzenlenen bilgilendirme günü Avrupa Birliği Başkanlığı, KOSGEB ve Enerji Bakanlığı Yetkilileri katılımı ile gerçekleşecek. Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ulusal Otoritesi olduğu Sınır Ötesi İşbirliği Programlarına ilişkin yapılacak sunumların ardından Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2021-2027 dönemi ve Çevre Dostu Sınır Ötesi İşbirliği Teklif Verme Çağrısı Kurallarının KOBİ’lere anlatılacağı bilgilendirme gününde KOBİ’lerin proje önerilerini sunacağı Programın ortak elektronik izleme sistemi (JeMS)’nin kullanım detayları da KOBİ’lerle paylaşılacak. Bilgilendirme gününde ayrıca yine Edirne ve Kırklareli’ni kapsayan Akdeniz Programının çağrı tanıtımının yanı sıra söz konusu çağrı ile sinerji sağlanabilecek diğer programlara da değinilecek. Çağrı ile ilgilenenler ve bilgilendirme gününe katılmak isteyenler 17 Ocak’a kadar Bilgilendirme Günü Başvuru Formunu doldurarak başvuru yapabilir.

Edirne ve Kırklareli’ndeki KOBİ’lerin Bulgar proje ortakları ile üretim, konaklama ve yemek hizmetleri, ulaşım ve depolama, bilgilendirme ve iletişim alanlarında projeler geliştirerek çağrıya başvurmalarının beklenmesi sebebiyle 24 Ocak tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde bir Ortaklık Forumu gerçekleştirilecek. Ortaklık forumunda Türk ve Bulgar KOBİ’ler bir araya gelerek kendilerini tanıtacak, proje fikirlerini sunarak proje konularına dayalı ortaklıklar kurmak için yuvarlak masa toplantıları yapacaklar. Çağrı ile ilgilenenler ve ortaklık forumuna katılmak isteyenler 19 Ocak’a kadar Ortaklık Forumu Başvuru Formu bağlantısından başvuru yapabilirler.



Güncelleme: 10/01/2024 / Hit: 3,984

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı