ENGLISH
  Güncelleme: 08/11/2023

17. Doğu-Batı Dostluk Rallisi Startını İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndan Verecek

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılı temasıyla düzenlenen “17. Doğu-Batı Dostluk Rallisi” Başlangıç Töreni, 9 Kasım 2023 Perşembe günü saat 11:00’de İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda yapılacaktır.  

Törene,  Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer’in yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, TÜVTÜRK CEO’su Kemal Ören, Mutlu Akü CEO’su Deniz Şeker, Doğu-Batı Dostluk Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin ve İstanbul’da bulunan AB Başkonsolosları ile Uluslararası Kuruluşların Temsilcileri katılacaktır.

Geleneksel olarak Avrupa ülkelerinden başlayıp ülkemizden geçerek Ürdün’de sona eren Ralli, bu yıla özel olarak 15 araç ve 20 yarışmacı ile bu defa İstanbul’dan start alacaktır. Türkiye etabının ardından Ralli sırasıyla Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Almanya, Hollanda üzerinden geçerek 16 Kasım 2023 tarihinde Belçika/Brüksel'e varacaktır.

 

Doğu-Batı Dostluk Rallisi Başlangıç Töreni

9 Kasım 2023, Perşembe, Sultanahmet Meydanı-İstanbul

10:30-11:00    Araçların Sultanahmet Meydanı’na Yerleşmesi ve Tören Başlangıcı

11:00-11:30    Konuşmalar

11:45-12:00   Protokolün Araçlarla Sembolik Başlangıç Yapması ve Uğurlama

Değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

17. Doğu-Batı Dostluk Rallisi:

Avrupa Birliği İletişim Stratejimiz (ABİS) çerçevesinde Başkanlığımızca 2010 yılından bu yana desteklenen Doğu-Batı Dostluk Rallisi, merkezi Almanya’da bulunan “Silkroad Rally e.V” tarafından 2005 yılından beri düzenlenmektedir. Bu yıl on yedincisi gerçekleştirilmesi planlanan Ralli, Doğu-Batı Dostluk Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin tarafından yürütülmektedir.

Bir yarıştan ziyade bir macera rallisi olan Doğu-Batı Dostluk Rallisine değeri 1100 Avro’nun altında olan 20 yaş üzeri araçlarla katılım sağlanmaktadır. Ralliye destek olan kuruluşlar arasında Berlin Büyükelçiliğimiz, TÜVTÜRK, Mutlu Akü ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı bulunmaktadır. 

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de yerleşik ulusal ve yerel birçok medya kuruluşunun sözkonusu Ralliyi takip etmesi beklenmektedir. İlaveten Ralli, RTL Grubu, ATV Avrupa TV, Kanal Avrupa, Sabah Avrupa Gazetesi, WAZ, NRZ, Alman Gusto TV, Alman eyalet televizyonları WDR ve SWR başta olmak üzere, yurtdışında yazılı ve görsel birçok medyada yer bulmaktadır.

İstanbul’da Başlangıç Töreni düzenlenen Ralli’nin bitiş noktası olan Brüksel’de, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğimiz işbirliğinde ralli ekiplerinin katılımıyla bir Kapanış Töreni düzenlenecektir.

 

Doğu-Batı Dostluk Rallisi 2023 Güzergâhı

Ralli, 2 etaptan oluşmaktadır: Türkiye ve Avrupa

Türkiye: İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne

Avrupa: Sofya, Belgrad, Budapeşte, Viyana, Nürnberg, Duesseldorf, Amsterdam, Brüksel



Güncelleme: 08/11/2023 / Hit: 1,025

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı