ENGLISH
  Güncelleme: 28/05/2019

Türkiye ve Fransa Arasında Siyasi İstişareler Gerçekleştirildi

Türkiye-Fransa Siyasi İstişareleri Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Maurice Gourdault-Montagne başkanlığındaki heyetler arasında 21-22 Mayıs 2019 tarihlerinde Paris’te gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı siyasi istişareler kapsamında, Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Maurice Gourdault-Montagne’in yanı sıra, Fransa Ulusal Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Sabine Thillaye, Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Christian Cambon, Fransa Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Jean Bizet ve Komisyon üyeleriyle biraraya geldi.

Sözkonusu istişarelerde, ikili ilişkiler, Avrupa Birliği üyelik sürecimiz ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Türkiye'nin AB üyelik sürecinin Türkiye ve AB için önemini vurgulayan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin AB ile üyelik dışında bir ilişkiyi kabul etmeyeceğini ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ayrıca, Fransa İş Çevreleri Kuruluşu (MEDEF) üyeleri ve Fransa’daki Türk toplumuyla bir araya geldi.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 28/05/2019 / Hit: 6,964

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı