ENGLISH
  Güncelleme: 06/12/2017

Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Konferansı İstanbul’da Düzenlendi

Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri yerel yönetimleri arasında ortaklık ve işbirliği yaratmayı amaçlayan Uluslararası Şehir Eşleştirme Konferansı 22-23 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.

Konferansta Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı M. Selim Uslu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel birer açılış konuşması gerçekleştirdiler. Büyükelçi Yenel konuşmasında Türkiye ile Avrupa Birliği'ni yakınlaştırmanın önemli olduğunu, bunu da şehirlerin yapacağını ve bu konferansın Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki diyaloğu artırmasını dilediğini vurguladı.

Konferans şehir eşleştirme paneli, yakın dönemde duyurusu yapılacak ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde yürütülecek “Türkiye-AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı” bilgilendirme sunumu ve Twinning Cafe oturumları ile devam etti. İki gün süren konferansın sonunda Türkiye ve Avrupa’daki  yerel yönetimlerin, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak Türkiye-AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında şehirlerin gelişimine katkı sağlayacak uzun dönemli proje ve ortaklıklar geliştirmeleri bekleniyor.

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/12/2017 / Hit: 3,996

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı