ENGLISH
  Güncelleme: 23/10/2017

Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Konferansı Duyurusu

DAVETLİSİNİZ!

Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri yerel yönetimleri arasında ortaklık ve işbirliği yaratmayı amaçlayan Uluslararası Şehir Eşleştirme Konferansı 22-23 Kasım 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Konferans kapsamında düzenlenecek Twinning Café oturumlarıyla, Türkiye ve Avrupadaki  yerel yönetimlerin, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak, yakın dönemde duyurusu yapılacak “Türkiye AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı”  kapsamında şehirlerin gelişimine katkı sağlayacak uzun dönemli proje ve ortaklıklar geliştirmeleri bekleniyor. “Türkiye AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı”, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde yürütülecektir.  

Katılım sağlamak isteyen yerel yönetimlerin başvuru formunu doldurmaları beklenmektedir.

Konferansa AB üyesi ülkelerden en fazla 30, ülkemizden ise en fazla 40 yerel yönetim biriminin katılımı öngörülmektedir. Her bir yerel yönetim biriminden en fazla 2 kişi katılım sağlayabilecektir. Yerel yönetim birimi adına katılım sağlayacak azami 2 temsilcinin isimlerinin başvuru formunda belirtilmesi gerekmektedir. Konferans sırasında yapılacak tüm görüşmeler İngilizce olacağından başvuru formunun İngilizce olarak doldurulması beklenmektedir. Başvuru süreci rekabetçi bir ortam içerisinde yürütüleceğinden başvuru formunun tam olarak doldurulması tavsiye edilmektedir.

Aynı şehirden başvuruda bulunacak farklı yerel yönetim birimleri tek bir başvuru kapsamında formdaki City’s Joint Initiative seçeğini işaretleyerek de katılım sağlayabilirler. (Örneğin: Belediye ve İl Özel İdaresi gibi).

Bu konferansın temel hedefi kısa bir süre içerisinde duyurusu yapılacak Türkiye-AB Şehir Eşleştirme Hibe Programına yönelik bir hazırlık yapılması ve yeni ortaklıklar oluşturmak olduğundan hâlihazırda ortaklıkları bulunan yerel yönetim birimlerinin başvuruda bulunmamaları önerilmektedir.

Başvuru sürecinin 10.11.2017 tarihinde sonlandırılması planlanmakta olup değerlendirme sonuçları en kısa sürede bu sayfada ilan edilecektir.

Konferansa ilişkin detaylara www.towntwinningconference.com adresinden ulaşılabilmektedir. 


Güncelleme: 23/10/2017 / Hit: 18,260

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı