ENGLISH
  Güncelleme: 25/03/2021

IPARD II LEADER Tedbirinin 15 Yeni İlde Yaygınlaştırılması Çalışmaları Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın Katılımıyla Kamuoyuna Duyuruldu

IPARD II Programı kapsamında 2014-2020 döneminde halen 12 ilde uygulanmakta olan LEADER tedbirinin 15 yeni ilde daha uygulanabilmesi için Yerel Eylem Grupları oluşturulması çalışmaları, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Sn. Eleftheria Pertzinidou’nun katılımlarıyla 25 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile kamuoyuna duyuruldu.

LEADER tedbiri ile halen, Amasya, Ankara, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Kastamonu, Manisa, Ordu, Samsun ve Şanlıurfa’da kurulmuş olan Yerel Eylem Gruplarının hazırladıkları Yerel Kalkınma Stratejilerinin uygulanması desteklenmektedir. Yapılan çalışmalarla tedbirin, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Karaman, Kütahya, Mardin, Muş, Uşak ve Yozgat’ta da uygulanması hedeflenmektedir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/03/2021 / Hit: 3,892

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı