ENGLISH
  Güncelleme: 07/07/2022

Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programına Yönelik Samsun’da Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Ulusal Otorite sıfatıyla ülkemizdeki yönetimi ve uygulanmasından sorumlu olduğu Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının 2021-2027 dönemine yönelik 5 Temmuz 2022 tarihinde Samsun’da tanıtım etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Başkanlığımızın faydalanıcısı olduğu, “Üçüncü Dönemde (2021-2027) IPA Fonlarının Verimliliğini ve Üretkenliğini Artırmak için Entegre Stratejik Yaklaşımın Güçlendirilmesi” projesi kapsamında hibrit olarak gerçekleştirildi.

Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Sayın Bülent Özcan’ın çevrimiçi katılarak açılışını yaptığı etkinlikte ayrıca, Programın Yönetim Makamı olan Romanya Kalkınma, Bayındırlık ve Yönetim Bakanlığı’ndan Sayın Laura Bobarnac ve Samsun Valisi Yardımcısı Sayın İbrahim Civelek de birer konuşma yaptı.

Çevrimiçi olarak da takip edilen etkinlikte, “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”na ilişkin bilgiler verilen sunumun ardından, program kapsamında daha önce proje uygulamış yararlanıcılarımızın tecrübelerini paylaşarak önümüzdeki dönemde uygulanacak projelere ışık tuttuğu bir panel düzenlendi.

Tanıtım etkinliğine, sınır ötesi işbirliği programlarının potansiyel yararlanıcıları olan yerel yönetimler, merkezi idarenin bölgesel temsilcilikleri, üniversiteler, eğitim kurumları, iş destekleme kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılarak 2022 yılı sonunda başlayacak yeni uygulama dönemiyle ilgili bilgi aldı.

Etkinlikte yapılan sunumlar için lütfen tıklayınız.

Teklif çağrılarını takip etmek için https://cbc.ab.gov.tr/ internet adresini ziyaret edebilirsiniz.  


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 07/07/2022 / Hit: 5,062

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı