ENGLISH
  Güncelleme: 14/11/2011

* "AB uzakta değil; Uşak'ta" Projesi Kapsamında Eğiticilerin Eğitimi

 

İllerimiz AB'ye hazırlanıyor programı kapsamında Uşak ilinde gerçekleştirilen "AB uzakta değil; Uşak'ta" projesinin etkinliklerinden birisi daha 24-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

4-7 Eylül tarihleri arasında Uşak-ABİGEM tarafından 28 kişiye verilen "PCM Eğitimi"nin akabinde, 24-28 Eylül tarihleri arasında da ARFEM tarafından verilen "Eğiticilerin Eğitimi" sonrasında, Uşak il merkeziyle 5 ilçe merkezinde 20 eğitici yetiştirilmiş oldu. Ayrıca Uşak'a komşu olan Afyon-Kütahya-Manisa ve Denizli illerindeki AB Proje Merkezlerinden de birer uzman davet edilerek hem eğitime katılmaları, hem de komşu iller arası koordinasyonun geliştirilmesine katkıda bulunulması amaçlandı. Eğitim süresi sonunda ortaya çıkan 2 tane proje fikri konusunda ortak proje yapılması kararlaştırıldı.

Bu eğitimler sayesinde gerek il merkezinde, gerek ilçelerde AB hakkında ve proje nasıl yapılır konularında halka doyurucu bilgiyi verecek, gerekli desteği sağlayacak yeterli uzman sağlanmasıyla ilgili adımlar gerçekleştirildi. Her ilçede "AB Birimleri" oluşturuldu ve bu birimde görevli personelin donanımı sağlandı. Bu aşamadan sonra il merkezinde ve ilçelerde çeşitli eğitimlere hız verilecektir. Projenin bitiş tarihine kadar tüm eğitimlerin birinci turunun tamamlanması planlanmaktadır.

24_28_10_2011_egiticilerin__egitimi

24_28_10_2011


Güncelleme: 14/11/2011 / Hit: 7,201

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı