ENGLISH
  Güncelleme: 02/11/2011

* Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Projesi Beşinci Bölgesel Bilgilendirme Semineri

İngiltere Büyükelçiliği ve AB Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Projesi kapsamında bölgesel bilgilendirme seminerlerinin beşincisi, 27-28 Eylül 2011 tarihinde Sivas ilinde gerçekleşti. Sivas Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen seminere Sivas'ın yanı sıra, Amasya, Erzincan, Kayseri, Tokat ve Yozgat'tan yerel medya mensupları katılım gösterdi.

Seminerde, İngiltere Büyükelçiliği Projeler Koordinatörü Özge, Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Dairesi Başkanı Mehmet Süreyya SÜNER ve Sivas Vali Yardımcısı ve AB İl Daimi Temas Noktası Temsilcisi Veysel ÇİFTÇİ konuşma yaptı. Sayın ÇİFTÇİ konuşmasında Avrupa Birliğinin 2. Dünya Savaşından sonra 6 ülke ile başlayan bir oluşum olduğu belirterek, bu oluşumun şu anda 27 üye ülkesi olduğu ve bu birliğin dünyanın en önemli siyasi, ekonomik aktörlerinden biri haline geldiğini ifade etti.

Seminerin ikinci gününde, yerel medya mensuplarının çalıştığı illerde kamuoyunun ilgisini çekecek AB konularının tespiti ve AB alanındaki gelişmelerin medyada haber yapılmasına ilişkin grup çalışmaları gerçekleştirildi. Proje kapsamında, "AB Süreci Yerelde Başlar" anlayışıyla özellikle kamuoyunun gündemini oluşturmada önemli role sahip olan yerel medya kuruluşlarına yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Seminer bitiminde, katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Sivas Valiliği tarafından, 27 Eylül 2011 tarihinde, katılımcılara öğle yemeği verildi. Akşam ise Abdiağa konağında Aşık atışması, aşık söylemleri, halk müziği söyletileri dinletildi, ikramlarda bulunuldu. 28 Eylül 2011 tarihinde ise Sivas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen AB destekli CNC Operatörü Yetiştirme Projesi, seminer katılımcılarına gezdirildi.

turk_yerel_medya_ab_yolunda_projesi_besinci_bolgesel_bil_sem_27_28_11_2011

turk_yerel_medya_ab_yolunda_projesi_besinci_bolgesel_bil_sem_27_28_11_2011


Güncelleme: 02/11/2011 / Hit: 7,697

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı