ENGLISH
  Güncelleme: 11/10/2011

* "AB Yolunda Kırıkkale" Projesi Çerçevesinde 6-7 Ekim 2011 Tarihlerinde İşbirliği Çalıştayı

 

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Projesi" kapsamında desteklenen "AB Yolunda Kırıkkale" projesi çerçevesinde Ahiler Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde,  TR71 bölgesi Kalkınma Ajansına bağlı Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerindeki AB birimleri ve bölgedeki kurum ve kuruluşlar arasında, Avrupa Birliğine yönelik faaliyetlerde işbirliği sağlamaları, ortaklıklar ve işbirliği ağları kurulması ve iyi uygulamaların paylaşılması yoluyla bölge kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla bir çalıştay düzenlenmiştir.

/kirikkale_ab_yolunda_kirikkale_projesi_6_7_ekim2011_tarihlerinde_isbirligi_calistayi

TR71 bölgesindeki Valiliklerin AB birimlerindeki uzmanların ilk defa bir araya geldiği çalıştayda iller arasında bundan sonra yapılacak başta AB fonları olmak üzere, hibe programları proje çalışmalarına yönelik olarak ortaklıkların kurulması yönünde çalışmalar yapıldı. Çalıştaya Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı Koordinatörü Sayın İlksen Hilal Yıldır, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Selim Biçen'in de katıldığı çalıştaya 35 katılımcı iştirak etti. Çalıştayın ilk gününde "AB Yolunda Kırıkkale" projesi ve proje ortağı Ahiler Kalkınma Ajansının tanıtımından sonra hibe fonlarına ulaşma yöntemleri hakkında sunum yapıldı ve işbirliği oluşturulması ve ortaklıklar kurulmasının önündeki engeller ve çözüm önerilerine yönelik bir atölye çalışması yapıldı.

Çalıştayın 2. gününde Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Nevşehir illerinde iyi uygulanmış projelerin tanıtımı yapıldı ve deneyimler paylaşıldı. Son olarak katılımcılar iyi uygulama örneklerinden olan bir AB projesini yerinde inceleyerek bilgi aldılar. 


Güncelleme: 11/10/2011 / Hit: 8,369

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı