ENGLISH
  Güncelleme: 16/10/2011

* İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı kapsamında Kırklareli Kamuoyu Bilgilendirme Çalıştayı Gerçekleştirildi

"Kırklareli AB'ye Hazırlanıyor" projesi kapsamında düzenlenen Kamuoyu Bilgilendirme Çalıştayı'nın açılışı 7-8 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirildi. "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor" projesi çerçevesinde Kırklareli Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen çalıştaya, AB Bakanlığı adına Katılım Politikası Başkanlığı'ndan Koordinatör Sayın Elif KURŞUNLU katılım sağladı. İki gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasında katılımcılara seslenen Kırklareli Valisi Sayın Mustafa YAMAN, Türkiye'nin AB'ye uyum sürecindeki kazanımlarına ve Kırklareli ilinin bu süreçte bölgesinde oynayabileceği role dikkat çekti.

 Bilgilendirme_calistayi

 

AB Bakanlığı'nı temsilen çalıştaya katılan Katılım Politikası Başkanlığı Koordinatörü Sayın Elif KURŞUNLU tarafından AB Müzakere sürecine ilişkin yapılan sunum ile ilk oturumu tamamlanan çalıştayın öğleden sonraki ikinci oturumunda ise, Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Muzaffer DARTAN,  katılımcılara Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinin başlangıçtan günümüze gelişim süreci ile ilgili bilgi verdi.

Çevre Orman, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim İl Müdürlüklerinden konuşmacıların yer alacağı Çalıştayın ikinci gününde, katılımcılara AB uyum sürecinde getirilen uygulamalar ve ilin AB mali kaynaklarından yararlanma potansiyeli ele alınacak.


Güncelleme: 16/10/2011 / Hit: 8,076

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı