ENGLISH
  Güncelleme: 04/08/2011

* Karadeniz'de AB Standartlarında Sürdürülebilir Balıkçılığı Desteklenmesi Projesi

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Tarım & Balıkçılık Hibe Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan S.S. Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi'nin "Karadeniz'de AB Standartlarında Sürdürülebilir Balıkçılığı Desteklenmesi" projesinin açılış toplantısı 29 Temmuz 2011'de Sinop'ta gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısı, Sinop Vali Yardımcısı Sn. Salih ALTINOK, İl Genel Meclisi Başkanı Sn. Uğur Giresun, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Sn. Mehmet ÖMÜRBEK, Sinop AB Proje Merkezi Koordinatörü Ümit Aydın, sivil toplum örgütleri ve projenin hedef kitlesini oluşturan balıkçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilecek proje çerçevesinde, balıkçılık alanında Avrupa Birliği'nin üreticilere, tüketicilere ve satıcılara yönelik pazarlama ve kalite standartları hakkındaki yasal mevzuatı ve düzenlemeleri ile ilgili Sinop ve Kastamonu bölgesinde farkındalık yaratılması hedeflenmektedir.

130.951 Avro bütçeli proje kapsamında yerel yönetimi ve balıkçılık sektöründeki kuruluşları kapsayan eğitimler ve seminerler düzenlenecek, Letonya ve Romanya'ya yapılacak çalışma ziyaretleri ile SUFPC ( Sürdürülebilir Balıkçılık Ağı) oluşturularak Türk ve AB menşeli sivil toplum kuruluşları arasında uzun dönemli işbirliği sağlanacaktır.


Güncelleme: 04/08/2011 / Hit: 6,686

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı