ENGLISH
  Güncelleme: 02/08/2011

* Güzelkent Belediyesi "Türk ve İtalyan Balıkçılar Birlikte Uyum İçinde Çalışıyor" Projesi

Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu II Tarım & Balıkçılık Hibe Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Sinop Güzelkent Belediyesi'nin "Türk ve İtalyan Balıkçılar Birlikte Uyum İçinde Çalışıyor Projesi" projesinin açılış toplantısı 29 Temmuz 2011'de Sinop Güzelkent Belediyesi Turistik Tesislerinde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısı, Sinop Vali Yardımcısı Sn. Aytaç Akgül, Türkeli Kaymakamı Sn. Muhammet Önder, Güzelkent Belediye Başkanı Sn. Bekir Erünsal, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Sn. Mehmet Ömürbek, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Sn. Yalçın Kaya ve Sn. Hülya Turan, KAYADER Genel Başkanı Sn. İsmail Arslan, SS Güzelkent Balıkçılar Kooperatif Başkanı Sn. Mete Kavuz, Türkeli Ziraat Odası Başkanı Sn. Murat Yıldırım'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

sinop_turk_ve_italyan_balikcilar_birlikte_uyum_icinde_calisiyor_projesi.jpg

"Türk ve İtalyan Balıkçılar Birlikte Uyum İçinde Çalışıyor Projesi" Sinop Güzelkent içinde ve civarında yer alan 250 balıkçının AB pazarlama standartları hakkında bilgilendirilmesini, AB uygulamalarının yerinde gözlemlemelerinin sağlanmasını, AB standartlarına göre mevcut pazarlama süreçlerinin yeniden inşasını ve AB'deki muadilleriyle uzun dönemli bir ortaklık kurulmasını kapsamaktadır.

Gerçekleştirilecek "Balıkçılık Yönetimi Planlaması" atölye çalışması ile rezervlerin doğru ve etkin kullanımı, pazarlama süreçlerinde AB standartlarının yakalanması ve doğaya zarar vermeden balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek; iş eğitimi ile de uzmanlar nezaretinde balıkçı ve satış ofislerinin o aşamaya kadar aldıkları eğitimlerin satışlara uygulanmasına çalışılacaktır.

154.784,06 Avroluk bütçesiyle proje, "Balıkçılık Yönetimi Planlaması" atölye çalışması ile rezervlerin doğru ve etkin kullanımı, pazarlama süreçlerinde AB standartlarının yakalanması ve doğaya zarar vermeden balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülmesine yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesini hedefliyor.


Güncelleme: 02/08/2011 / Hit: 7,441

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı