ENGLISH
  Güncelleme: 28/06/2011

* Genç Gurmeler Tokat'ta

Yöresel Tatlar (Local Flavors) isimli AB Gençlik Değişimi Projesi çerçevesinde Tokat'a Yunanistan, Polonya, İtalya'dan gençler katılmıştır. 20-28 Haziran 2011 tarihleri arasında Genç Gurmeler adı altında geleneksel yemeklerle ilgili çalışmalar yapacak olan katılımcılar Tokat'ın çeşitli kuruluşları da ziyaret etme fırsatı bulacaklardır. Proje ile farklı kültürleri ortak tatlarda buluşturarak; katılımcıların kendi kültürlerini tanıtıp  diğer kültürleri tanımaları hedeflenmiştir.

tokat_genc_gurmeler_20_haziran_2011_2
Tokat'ta yaygın olarak yapılan geleneksel yemekler her kültür için önemli bir yer tutmakta ve yüzyıllardır paylaşılarak günümüze kadar ulaşmaktadır. Gençlerin kendi kültürlerine ait yemekleri ve Tokat'a ait geleneksel yemekleri yapmaya çalışmaları ile karşılıklı öğrenme sağlanmış olacaktır. Böylece  farklı ülkelerdeki gençler diğer kültürleri tanıyarak ön yargılarından kurtulmaları beklenmektedir.

tokat_genc_gurmeler_20_haziran_2011_1
Tokat ilinde nadir görülen uluslararası bir etkinlik olan proje her gün farklı bir eğitim ve uygulama ile sürdürülecek ve katılımcılar 28 Haziran Salı günü Tokat'tan ayrılacaklardır.

 


Güncelleme: 28/06/2011 / Hit: 9,702

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı