ENGLISH
  Güncelleme: 08/06/2011

* 9 Mayıs Avrupa Günü

 

Van Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezince 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında il merkezinde bulunan liselerde AB Kulüplerinin kurulması sağlanmış; ilköğretim öğrencileri arasında "Van'da AB Renkleri" adlı ödüllü resim yarışması; lise öğrencileri arasında ise "Liseli Gençlerden AB'ye Mektup Var!" adlı mektup yarışması düzenlenmiştir.

Van AB Bilgi Masasının çalışanları tarafından merkezde bulunan toplam 33 lisenin AB kulüpleri ziyaret edilmiş, kulüpler için hazırlatılan isimlikler, bloknot ve kalem gibi promosyon ürünler dağıtılmıştır. Ayrıca AB kulüplerinden yaklaşık 100 temsilcinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilerek daha önce ABGS tarafından Van Valiliği'ne gönderilen tanıtım materyalinin katılımcılara dağıtımı sağlanmıştır.

9 Mayıs AB Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen resim ve mektup yarışmalarında eserleri ödüle layık görülen öğrencilere Van Valisi Sayın Münir KARALOĞLU tarafından ödülleri verilmiştir. Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen ödül töreninde her iki yarışmanın birincilerine birer notebook bilgisayar, ikincilere netbook bilgisayar ve üçüncülere ise dijital fotoğraf makinesi verilmiştir.   

 

 ‘Liseli Gençlerden AB'ye Mektup Var' Mektup Yarışmasında ödül kazanan öğrenciler

1.  Hasan HAKAN - Kazım Karabekir Anadolu Lisesi - Notebook  Bilgisayar

2.  Semra BAYAT - Merkez Kız Teknik Meslek Lisesi - Netbook  Bilgisayar

3.  Orhan KALE - İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi - Dijital Fotoğraf Makinesi

 

‘Van'da AB Renkleri' Resim Yarışmasında ödül kazanan öğrenciler

1. İzzettin KIRDAR-  Kerim Tuncer İlköğretim Okulu - Notebook Bilgisayar

2. Bengisu ŞEYRAN - Özel Çağdaş İlköğretim Okulu - Netbook Bilgisayar

3. Esra KIRMIZI - Gazi İlköğretim Okulu - Dijital Fotoğraf Makinesi

 

Aynı zamanda 5 Mayıs 2011 tarihinde VATSO Toplantı salonunda, ‘'Yurtdışında Eğitim Olanakları'' adlı bir panel düzenlenmiştir. AB Türkiye Delegasyonu'nun Ulusal Ajans ile işbirliği çerçevesinde organize ettiği bu panele başta Van Valisi Sayın Münir KARALOĞLU olmak üzere Vali Yardımcısı Sayın Hüseyin DEMİRBAŞ, AB Delegasyonu Temsilcisi Baş Kâtip Sn. Javier Menendez Bonilla, AB Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektör Yöneticisi Sn. Prof. Dr. Mustafa BALCI, Finlandiya Büyükelçiliği Ekonomi Bölüm Başkanı Sn. Markus Teir, Ulusal Ajans Halkla İlişkiler Koordinatörü Sn. Melih Rüştü ÇALIKOĞLU katılmışlardır. Ayrıca liselerin AB Kulüplerinden öğrenciler, danışman öğretmenleri ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri panele büyük ilgi göstermişlerdir.

 

van_9_mayis_11

van_9_mayis_11


Güncelleme: 08/06/2011 / Hit: 8,218

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı