ENGLISH
  Güncelleme: 31/03/2011

Bölgesel İşbirliği Konseyi Sekretaryası'nın Güçlendirilmesi

 

Avrupa Komisyonu Yardım ve İşbirliği Ofisi (Europeaid)

Bölgesel ve Yatay Programlar - IPA Bölgesel Programı 2010

Bölgesel İşbirliği Konseyi (Regional Cooperation Council) Sekretaryası'nın Güçlendirilmesi

Proje Teklif Çağrısı

(Referans: EuropeAid/131229/C/ACT/Multi)

 

Avrupa Komisyonu Yardım ve İşbirliği Ofisi (Europeaid) tarafından IPA Bölgesel Programı 2010 kapsamında "Bölgesel İşbirliği Konseyi Sekretaryası'nın Güçlendirilmesi " konulu proje teklif çağrısı 28 Mart 2011 tarihinde duyurulmuştur. Bu teklif çağrısının genel amacı, Batı Balkanlarda bölgesel işbirliğinin ilerlemesi ve bölgesel sahiplenmenin gelişmesine destek vermektir.

Teklif çağrısının özel amacı ise; Bölgesel İşbirliği Konseyi Sekretaryası'nın, idari kapasite gelişimi desteklenerek, güçlendirilmesidir. Bu bağlamda bu proje çağrısının diğer hedefleri; sekretarya faaliyetlerinin koşullara uygun planlanması, genel önceliklerin ve sektör önceliklerinin tanımlanması ve formüle edilmesi, bölgesel girişimlerin takip edilmesi ve önceliklerinin belirlenmesidir.

Bu proje teklif çağrısı çok çeşitli kapasite geliştirme yöntemlerine açıktır. Denkliği olan kuruluşlar ile bir çalışma ağı oluşturulması, genel veya bir seferliğe mahsus eğitimler düzenlenmesi, staj ve değişim faaliyetleri ya da diğer bölgesel girişimlerdeki tecrübeli meslektaşlar ile ortak takımlar oluşturulması bu proje kapsamında finanse edilecek faaliyetlere örnek teşkil etmektedir

Hibe programı doğrultusunda faydalanıcılara toplamda 800.000 Avro hibe desteği sağlanacak olup, projelerin en fazla %90'ına tekabül eden kısmı finanse edilecektir. Teklif çağrısı,

  • - Kar amacı gütmeyen kuruluşlar
  • - Tüzel kişi
  • - İlgili kamu idari otoritelerine veya (bu teklif çağrısı ile ilgili faaliyetleri uygulamakla sorumlu olan) kamu sektörü işletmecilerine
  • - Uluslararası kuruluşlara açıktır.

Avrupa Birliğine aday ülkelerden de başvurular alınmaktadır. Başvuru sahipleri Batı Balkanlar ve ya Avrupa bölgelerinde, bölgesel işbirliği alanında kanıtlanmış deneyime sahip olmalıdırlar.

Başvuru işlemi 2 aşamalı olarak gerçekleşecektir. İlk aşamada, başvuru yapacak olanların projelerinin toplam maliyetleri ile birlikte beklenen yardım miktarını ve oranını tahmini olarak belirtmeleri proje özetleri istenmektedir. Yalnızca, tam başvuru yapmaya davet edilen adaylardan, ikinci aşamada ayrıntılı bir bütçe sunmaları istenecektir. Proje özetlerinin hem baskılı hem de elektronik formatta bir kopyası aşağıda belirtilen adreslere posta yoluyla ya da elden iletilmelidir. (İkinci aşamada gerçekleşecek olan tam başvurular da aynı şekilde aşağıda belirtilen adreslere yapılacaktır.)

 

Posta Yoluyla Başvuru Adresi

European Commission

Enlargement Directorate General

For the attention of Ms Ana YTURRIAGA

Unit D3, Regional Programmes

Office: CHAR 05/35

B-1049 Brussels

 

Özel Kurye veya Elden Teslim Adresi

European Commission

Enlargement Directorate General

For the attention of Ms Ana YTURRIAGA

Office: CHAR 05/35

Central Mail Department

Rue du Bourget 1

B - 1140 - Evere

 

Başvurular için son tarih 12 Mayıs 2011 olarak açıklanmış olmakla birlikte, proje sunmayı hedefleyen kuruluşların Avrupa Komisyonu Yardım ve İşbirliği Ofisi "Europeaid" internet adresinden PADOR on-line veri tabanına kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

http://ec.europa.eu/europeaid/work/onlineservices/pador/index_en.htm


Güncelleme: 31/03/2011 / Hit: 9,024

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı