ENGLISH
  Güncelleme: 30/12/2010

* Sivas'da yıl Boyu Hibe Alan Projeler

 

SİVAS' DA YIL BOYU HİBE ALAN PROJELER

      Avrupa Birliği'nin 2007 yılında başlamış olan yeni mali perspektif dönemi ile birlikte katılım öncesi mali yardımlar açısından da yeni bir döneme başlamıştır. Daha önce (PHARE, ISPA, CARDS, SAPARD gibi )  farklı adlarla sağlanmakta olan katılım öncesi mali yardımlar, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) adı altında birleştirilmiştir.

IPA'nın toplamda beş bileşeni bulunmaktadır.

 

1-     Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi

2-     Bölgesel ve Sınır Ötesi İşbirliği

3-     Bölgesel Kalkınma

4-     İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi

5-     Kırsal Kalkınma

 

      İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ve Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Programı kapsamında yayınlanan hibe çağrılarından İlimizin 27 projesine hibe desteği sağlanmıştır. 27 projenin toplam bütçesi yaklaşık 4 milyon 500 bin avrodur ve bu miktarın %90'ı Avrupa Birliği hibesidir. İlimizde uygulamaya geçen 27 projenin 17 tanesi Valiliğimiz Avrupa Birliği Bürosu tarafından hazırlanmıştır.

 

Sivas Valiliği Avrupa Birliği Bürosu tarafından hazırlanmış olan projeleri tablo halinde görmek için tıklayınız.

 

Hibe Programlarından;

 

      KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ HİBE PROGRAMI kapsamında ilimizden 8 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 8 projenin toplam maliyeti yaklaşık 1 milyon 100 bin Avrodur. Toplam maliyetin yaklaşık 990 bin Avrosu Avrupa Birliği tarafından hibe olarak finanse edilecektir.

 

      Bu projelerden, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü adına hazırlanan ve Konfeksiyon makineleri eğitimini kapsayan TESİS ( Tekstil Sivas'ı Seviyor) Projesi İçin yaklaşık 180 bin  Avro, hibe desteği almıştır. Proje kapsamında 30 işsiz kadın 460 saat mesleki eğitim alacaktır. Uygulamalı Eğitimler için Halk Eğitim merkezi Bünyesinde Tekstil atölyesi kurulmuştur.

 

      Dr. Ahmet Kemal Köksal Sosyal Hizmet Vakfı adına sunulan ve Çocuk Bakıcılığı konusunda ilimizde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İşimiz Hizmet Evimiz Ekmek Bekliyor Projesi için yaklaşık 135 bin Avro, hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 20 işsiz kadın toplam 620 saat mesleki eğitim alarak mesleki beceri kazanacaktır.

 

      Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına sunulan, Hasta ve Yaşlılara Bakım Refakatçi Yetiştirme Projesi için yaklaşık 97 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 20 işsiz kadına 192 saat teorik mesleki eğitim verilecek ayrıca 144 saatte huzurevi ve Numune Hastanesinde uygulamalı eğitim alacaklardır.

 

      Kız Teknik ve  Meslek Lisesi adına hazırlanan Her Kadın Güzeldir Projesi için ise yaklaşık 170 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 20 işsiz bayan kuaförlük ve cilt bakımı konusunda eğitim alacaktır. Eğitimler uygulamalı eğitim olacağından Kız Meslek ve Teknik Lisesi bünyesinde proje kapsamında güzellik salonu oluşturulmuştur.

 

      Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ‘Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme' projesi için yaklaşık 125 bin Avro; Gürün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ‘Tasarlıyor, Üretiyor, Satıyor' projesi için yaklaşık 115 bin Avro; Gürün Ziraat Odası tarafından hazırlanan ‘Kadın İstihdamına Yönelik Uygulamalı Tarımsal Eğitim' projesi için yaklaşık 280 bin Avro ve Şarkışla İş Adamları Derneği tarafından hazırlanan ‘Şarkışla Kadın Eğitimi Merkezi Uygulama' projesi için ise yaklaşık 374 bin Avro hibe almaya hak kazanmıştır.

 

      Kadın İstihdamının desteklenmesi hibe programından uygulanan projelerin Kursiyer seçimleri yapılmış ve eğitimleri başlamıştır.

 

     YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİK EDİLMESİ HİBE PROGRAMI kapsamında Sivas 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından sunulan Biz Buradayız, Yanınızdayız Projesi ile yaklaşık 170 Bin avro,

HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN DESTEKLENMESİ HİBE PROGRAMI kapsamında Şarkışla Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan Mesleki Eğitimle Hayata Bağlanmak Projesi için yaklaşık 150 bin Avro hibe desteği almıştır.

GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ HİBE PROGRAMI kapsamında ilimizden 10 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 10 projenin toplam maliyeti yaklaşık 2 milyon 150 bin Avrodur. Toplam maliyetin yaklaşık 1 milyon 950 bin Avrosu Avrupa Birliği tarafından hibe olarak finanse edilecektir.

 

 

      Bu projelerden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına sunulan, Dış Mekan Boru Kaynakçılığı Projesi için yaklaşık 182 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 36 işsiz genç mesleki eğitim verilecektir. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına sunulan, İşçinin Emeği Evinin Estetiği Projesi için yaklaşık 290 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 72 işsiz genç sertifikalı İnşaat işçisi olarak yetiştirilecektir.

 

      Sivas İl Özel İdaresi adına sunulan İşinin Operatörü Evinin Koordinatörü Projesi için yaklaşık 130 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 20 işsiz genç iş operatörü olarak yetiştirilecektir.

 

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü adına hazırlanan CNC Operatörü Yetiştirme Projesi için yaklaşık 180 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 15 işsiz genç eğitim alacaktır.

 

      Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu adına hazırlanan Gülüyorum Çünkü Biliyorum Projesi için yaklaşık 160 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 20 işsiz mühendis AutoCAD eğitimi alacaktır.

      Sivas Hizmet Vakfı adına sunulan, Aldığım Donanım Ülkeme Kazanım Projesi için yaklaşık 167 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 30 işsiz Üniversite mezunu genç mesleki eğitim verilecektir. Yine Vakfımız adına sunulan, RECEP Abi ( önbüro - resepsiyonist Yetiştirme) Projesi için yaklaşık 178 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 20 işsiz genç resepsiyonist olarak yetiştirilecektir.

 

      Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan İşsiz Gençler İçin Pazarlama ve Satış Elemanı Projesi için yaklaşık 132 bin Avro, Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Suşehri Eğitim ve İstihdam Merkezi Projesi için yaklaşık 343 bin Avro, Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan Dört Eylül İstihdamı Arttırma ve Meslek Edindirme Projesi için yaklaşık 363 bin Avro  hibe almaya hak kazanmıştır.

Genç İstihdamının Desteklenmesi hibe programı kapsamında uygulanan projeler için 18 - 29 yaş işsiz gençler İŞKUR İl Müdürlüğünden kursların başvurularını takip edebilirler.

      ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI kapsamında 5 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 5 projenin toplam maliyeti yaklaşık 850 bin Avrodur. Toplam maliyetin yaklaşık 760 bin Avrosu Avrupa Birliği tarafından hibe olarak finanse edilecektir.

 

      Bu projelerden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına sunulan, Ruhu Güzel Kendi Özel Çocuklar Projesi için yaklaşık 135 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında 97 ilköğretim öğrencisi çeşitli sanat dallarında eğitim alacaktır.  Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek proje faaliyetlerinde

Sivas İl Özel İdaresi adına sunulan Prensesim Projesi için yaklaşık 156 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında il merkezinde ve ilçelerde kız çocuklarının okullaştırılma oranının arttırılması için bilinçlendirme faaliyetleri yapılacaktır.

      Sivas Kız Yatılı Bölge İlköğretim Okulu adına hazırlanan Eğitimde ve Sporda Başarılı Kız Çocukları Projesi için yaklaşık 153 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında okulumuzun spor salonu yeniden düzenlenecek ve okuldaki öğrencilerimiz spor eğitimleri alacaktır.

 

Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Suşehri Etüt Merkezi Projesi için yaklaşık 148 bin Avro, Sivas Eğitimciler Derneği tarafından hazırlanan Haydi Kızlar Hayata Projesi için yaklaşık 168 bin Avro hibe almaya hak kazanmıştır.

 

      OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI kapsamında ilimizde 2 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 2 projenin toplam maliyeti yaklaşık 175 bin avrodur. 

      Bu projelerden, Sivas İl Özel İdaresi adına sunulan Ailemizi Gülleri Projesi için yaklaşık 87 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında Okul öncesi ve özel eğitimle ilgili Avrupa Birliği yaklaşımı konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yapılacaktır.

 

      Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu adına sunulan Minik Adımlar Projesi için yaklaşık 87 bin Avro hibe desteği alınmıştır. Proje kapsamında il merkezinde ve ilçelerde gezici anaokulu faaliyetleri yapılacaktır.

 


Güncelleme: 30/12/2010 / Hit: 14,414

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı