ENGLISH
  Güncelleme: 30/04/2011

* 27 Ekim 2010 Tarihli Uşak İli İkinci AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Cemal Ceylan'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Vali Özdemir Çakacak, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay Osman Topbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gündüz, İl Genel Meclisi Başkanı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, Vali Yardımcıları Ali Galip Saral, Mehmet Ünal, Mustafa Yıldız, Fahrettin Göncü, İlçe Kaymakamları, daire müdürleri, kurum personelleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Özdemir Çakacak "Türkiye Avrupa Birliği (AB) üyeliğini, Cumhuriyetin kurucu felsefesi doğrultusunda bir modernleşme projesi olarak kabul etmiştir" dedi.

Türkiye'nin AB üyelik sürecinde Uşak'ta gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Vali Özdemir Çakacak, "Vali Yardımcısı başkanlığında Avrupa Birliği'ne Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturulmuştur. Bu yapıyla AB'ye katılım sürecinde gerçekleştirilen yasal reformların yerel düzeyde tam olarak hayata geçirilmesi ve takibinin sağlanması, yerel kamuoyu nezdinde AB'ye üyelik sürecinin daha sağlıklı ve doğru olarak anlatılması, AB fon ve mali kaynaklarından daha fazla faydalanabilmek için daha etkin rol almak hedeflendi" dedi.

AB sürecinde yapılan reformlarla Türk halkının her alanda çağdaş standartlara ulaşmasını sağlamanın hedeflendiğine dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, "Uşak hem bir tarım ve hayvancılık şehri, hem de iki OSB'si ile bir sanayi şehridir. AB sürecinde yapılan reformlarla üretimde de AB standartlarını yakaladık. İlimizdeki firmalar AB ülkeleriyle rekabet edecek seviyededir. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanlarında yapılan siyasi reformlar tam üyelik sürecimizin en önemli unsurlarından biridir. Önemli olan ülkemizin çıkarları ve halkımızın refah ve mutluluğunun saygınlığının artmasıdır"

AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir ise AB sürecinin ince ve meşakkatli uzun bir süreç olduğunu vurguladı.

Bu sürecin, ekonomik ve siyasal reformlar anlamında Türkiye'ye önemli katkılar sağladığını ifade eden AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir "Avrupa Birliği'nin ülkemize kazanımları ve yükümlülüklerinden 81 ilimizin de haberdar olması gerekiyor. Gıda'dan çevreye her alanda AB standartları var. Türkiye AB'ye önemli katkılar verecektir. Bu süreçte yapılan reformları da Avrupa Birliği istedi diye değil, kendi insanımızın refahı için yapıyoruz. Son 10 yılda, 40 yılda yapılamayan siyasi reformlar Avrupa Birliği'nin verdiği ivme ile hızla gerçekleştirildi" dedi.

Toplantının son bölümünde ise Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanlığı AB İşleri Uzman Yardımcısı Cemal Ceylan ise katılım öncesi mali yardımlar hakkında bilgi verdi.

 

   

    

 


Güncelleme: 30/04/2011 / Hit: 7,965

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı