ENGLISH
  Güncelleme: 13/01/2018

Genç Çevirmenler Yarışması”nın Sekizincisi Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 13 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da düzenlendi

GENÇ ÇEVİRMENLER AB KULVARINDA…

“Genç Çevirmenler Yarışması”nın Sekizincisi Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 13 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

“Genç Çevirmenler Yarışması”nın amacı üniversitelerin ve mesleğe hazırlanan genç çevirmenlerin Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım sürecine yönelik farkındalıklarını artırmak ve bu alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Yarışmaya bu yıl, 38 üniversiteden 142 öğrenci katıldı. 108’i İngilizce, 19’u Almanca ve 15’i Fransızca dilinde yarışan öğrenciler, bir AB mevzuatı metninin çevirisini yaptılar.

Çeviri eğitimi alan önlisans ve lisans öğrencileri yarışmada ayrı ayrı değerlendirildiler. İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde ilk üçe giren genç çevirmenlere daha sonra düzenlenecek törenle başarı sertifikası verilecektir. Ayrıca, her dil kategorisinden dereceye giren öğrenciler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarının çeviri birimlerini ziyaret ile ödüllendirileceklerdir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/01/2018 / Hit: 11,396

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı