ENGLISH
  Güncelleme: 25/02/2021

ERASMUS+ Programı Komitesi Çevrimiçi Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Komisyonu tarafından organize edilen AB'nin eğitim, gençlik ve spor politika alanlarında Birlik Programları olan Erasmus+ Programı 2021 Yıllık Çalışma Programı toplantısı 24-25 Şubat 2021 tarihlerinde internet üzerinden gerçekleştirildi. Program katılımcısı ülkelerin temsil edildiği Komite toplantısına, ülkemizde Erasmus+ ve ESC Programlarının ulusal otoritesi olan Başkanlığımızı temsilen Birlik Programları ve Sınır Ötesi İşbirliği Daire Başkanlığından AB İşleri Uzmanları Arzu Akar ve Dr. Petek Karatekelioğlu ve Uzman Yardımcısı Umut Şaşmaz katılım sağladı.

 

 

Erasmus+ Program Komitesi toplantısında Avrupa Komisyonu, 2021-2027 dönemindeki yeniliklere ilişkin genel bilgilendirmede bulunmuş, yeni dönemdeki Erasmus+ Programı tüzüğünün önümüzdeki haftalarda kesinlik kazanacağını ve programın 2021 yılındaki bütçesinin 2,8 milyar Avro olduğunu belirtmiştir. 

Komite üyesi ülkeler 2021 çalışma programı ve bütçesi üzerindeki revizyonla ilgili görüşlerini dile getirmişler ve görüşlerin yazılı istişare süreci ile önümüzdeki hafta tamamlanması kararlaştırılarak 1.5 gün süren toplantı sonlandırılmıştır.

Erasmus+ Programı hakkında www.ua.gov.tr ve https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_en adreslerinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/02/2021 / Hit: 3,037

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı