ENGLISH
  Güncelleme: 05/04/2019

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı Açılış Toplantısına Katıldı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın faydalanıcısı olduğu ve AB Katılım Öncesi Yardım Aracının sivil toplum sektörü kapsamında TOBB ve EUROCHAMBERS  tarafından yürütülecek olan “Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Eşleştirme Projeleri”nin açılış toplantısı 3 Nisan 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals'in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği programda yürütülecek eşleştirme projeleri ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. 5 milyon avro bütçe ile yürütülecek “Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi” kapsamında sanayi ve ticaret odaları tarafından yürütülecek 19 diyalog projesi desteklenecektir. Proje ile ayrıca iki yıl boyunca Türkiye ve AB ülkeleri arasında iş dünyasında diyaloğu artırmaya yönelik bir dizi faaliyet gerçekleştirilecektir.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı konuşmasında IPA fonları kapsamında yürütülen projelerin Türkiye-AB iş dünyaları arasındaki işbirliğini artırarak  ulusal ekonomilerin rekabet güçlerini kuvvetlendirdiğini ve Türk iş dünyasının Avrupa piyasalarına daha fazla katılmasını teşvik ettiğini ifade etmiştir.

Toplantı eşleştirme projelerinin sunumları ile sona erdi. 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 05/04/2019 / Hit: 6,659

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı