ENGLISH
  Güncelleme: 31/05/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ''Erasmus+ ve ESC Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi Toplantısına'' katıldı

Erasmus+ ve ESC Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesinin birinci toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı eş başkanlığında 30 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansı’nda gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizin 2004 yılından bu yana AB’nin eğitim ve gençlik alanındaki programlarına katılım sağladığını, bugüne kadar da 700 bini aşkın vatandaşımız bu programların sunduğu Avrupa’da öğrenim hareketliliği fırsatlarından yararlandığını ve Erasmus+ ve ESC Programlarının ülkemizin beşeri sermayesinin gelişimine olan katkılarına dikkat çekti.

Erasmus+ ve ESC Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi, Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı-ESC programının ülkemizde etkin uygulanmasını temin etmek amacıyla Programların eğitim, gençlik, spor, gönüllülük ve dayanışma alanlarındaki ülke politikalarımızla eşgüdümünün sağlanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi için ilgili Bakanlıklar ve kurumlarımızın katılımı ile oluşturulan bir istişare platformudur.

Toplantıda, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı da söz alarak Ulusal Ajansın uygulamalarına ilişkin Komite üyelerine genel bilgi verdi. Akabinde, Ulusal Ajans yetkilileri tarafından Erasmus+ Programı 2021 yılı istatistikleri, 2021 yılı çalışma planları, 2022 Avrupa Gençlik Yılı, Discover EU, yükseköğretim projeleri ve Erasmus+ merkezi proje çağrıları konularında sunumlar yapıldı.

Erasmus+ ve ESC Programları İzleme ve Yönlendirme Komitesi birinci toplantısında Komite üyesi olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, AFAD, Avrupa Birliği Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye İş Kurumu ve Yükseköğretim Kurulu temsilcileri söz alarak genel değerlendirmelerde bulundular.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/05/2022 / Hit: 3,616

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı