ENGLISH
  Güncelleme: 09/06/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Dünya Akreditasyon Günü Kapsamında Düzenlenen Çevrimiçi Etkinliğe Katıldı

Türk Akreditasyon Kurumu, tam üyesi olduğu Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu’nun (IAF) ortak girişimi ile her sene farklı temalarda kutlanmakta olan 9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü kapsamında çevrim içi bir etkinlik düzenledi. Bu sene “Akreditasyon: Çevre ve Ekonomik Büyümede Sürdürülebilirlik” temasıyla kutlanan Dünya Akreditasyon Günü etkinliği, iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Programın birinci oturumunda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu günün anlam ve önemine dikkat çeken ve yılın temasını içeren konuşmalarını gerçekleştirdi.

TÜRKAK Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kürşat Özdemir’in moderatörlüğünde başlayan ikinci oturumda ise Avrupa Birliği Başkanlığı Sektörel Politikalar Daire Başkanı Burcu Altınordu, Ticaret Bakanlığı Kalite Altyapısı ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanı Sezen Leventoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi Daire Başkanı Volkan Polat, TÜRKAK Eski Genel Sekreteri Atakan Baştürk, TÜPRAŞ Kalite Sistemleri Müdürü M. Sadık Eser ve TPAO AR-GE Merkezi Akreditasyon Sorumlusu Funda Kılıç Erdoğdu sunuş yaptı.

Etkinlik, TÜRKAK’ın sosyal medya kanalları üzerinden de canlı olarak yayımlandı.

 

TÜRKAK, ülkemizin tek yetkili akreditasyon kurumu

TÜRKAK’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Akreditasyon Günü etkinliğinde akreditasyonun çevre ve ekonomik büyümede sürdürülebilirlik bakımından önemine değinen Dışişleri Bakan Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı Eylem Planına uyum sağlaması ve yeni “Yeşil Dünya” düzeninde etkin bir rol üstlenmesi hususunda TÜRKAK’ın faaliyetlerinin altını çizdi.

Ticarette teknik engellerin kaldırılması, mal ve hizmetlerin uluslararası kabulü hususunda da keza TÜRKAK’ın önemli bir role sahip olduğunu hatırlatan Sayın Kaymakcı, kurumun sürdürülebilir ekonomik büyümeye de katkı sağladığını belirtti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 09/06/2022 / Hit: 4,960

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı