ENGLISH
  Güncelleme: 14/10/2021

Dışişleri Bakan Yardımcısı Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Erasmusdays” kapsamında gerçekleştirilen “Erasmus+ Büyükelçileri ile Kahvaltılı Çalışma Toplantısı” etkinliğine katıldı

14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde diğer Avrupa ülkeleri ile birlikte ülkemizde de kutlanan Erasmus Günleri kapsamında Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI’nın ev sahipliğinde, Erasmus+ Programı üyesi ülkelerin büyükelçileri bir araya geldi. “Erasmus+ Büyükelçiler ile Kahvaltılı Çalışma Toplantısı” 14 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Erasmus Günleri etkinlikleriyle Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikâyelerinin daha görünür hale gelmesi, Erasmus+ Programına katılanların projelerinin sonuçlarını ve hikâyelerini yerelde paylaşması amaçlanmaktadır.

Erasmus Günleri boyunca, ülkemizin farklı bölgelerinde kamu kurumlarımız, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşları tarafından seminerler, festivaller, yarışmalar, konserler gibi farklı etkinlikler düzenlenmektedir.

2020 yılında ErasmusDays etkinliklerine 84 ülke katıldı. Dünya çapında 5000’den fazla etkinlik düzenlendi. Ülkemiz 656 etkinlikle en çok katılım sağlayan ikinci ülke oldu. Bu yıl da benzer bir başarının yakalanması için Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yoğun bir kampanya sürdürüldü. Etkinliklere ilişkin detaylar www.ua.gov.tr sayfasından ve @ulusalajans adresli sosyal medya hesaplarından takip edilebilmektedir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/10/2021 / Hit: 4,083

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı