ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Türkiye'nin UNESCO Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçilmesine İlişkin Değerlendirmeleri

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Yürütme Kurulu üyeliğine seçilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bakan Ömer Çelik, Türkiye'nin UNESCO'nun 58 üyeli en üst düzey icra organı olan Yürütme Kurulu'nda, 2017-2021 yıllarında görev yapmaya hak kazandığını hatırlattı. 

Bakan Ömer Çelik, dünya barışına katkı yapan UNESCO'nun güçlenmesinden yana olduklarını belirterek, Türkiye'nin bu misyona büyük enerji sağlayacağına işaret etti. 

"Çok yönlü kara propagandaların yıpratamadığı gerçek Türkiye imajı budur. Tüm kara propagandalara net bir cevaptır bu." şeklinde değerlendirmede bulunan Bakan Ömer Çelik, Türkiye'nin, dünya barışı, kültürel mirasın korunması ve insani değerlere sahip çıkılması söz konusu olduğunda "vazgeçilmez bir siyasal değer" olduğunun altını çizdi. 

DEAŞ gibi terör örgütlerinin özellikle Irak ve Suriye'deki kültürel mirası talan etmesine karşı hassasiyet ortaya koyan en güçlü sesin Türkiye olduğunu vurgulayan Bakan Ömer Çelik, terör örgütlerinin kültürel mirası talan etmesi ile bunları Batı'daki müzelerde sergilemek üzere satın alanların "aynı barbarlığın ikizleri" olduğuna işaret etti.  

Bakan Ömer Çelik, "Kültürel mirasın talan edilmesi, insanlığın hafızasını silme faaliyetidir. Bu ve daha pek çok nedenle UNESCO daha da önemli hale gelmiştir. Türkiye'nin yeni görevi, dünya barışı ve insani mirasların korunması ile geleceğin değerler üzerine inşa edilmesi için çok değerlidir." ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 4,589

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı