ENGLISH
  Güncelleme: 14/10/2017

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Türk Eximbank Adana Şubesinin Açılışına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Türk Eximbank Adana Şubesinin açılış törenine katıldı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Adana'da olmasının büyük bir şans olduğunu belirtti. İş adamlarından düzenlenecek toplantıyı iyi değerlendirmelerini isteyen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

“Artık Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Başbakanı, Cumhurbaşkanı, bakanları yurt dışına gittiği zaman ikili ilişkiler geliştirmekten diğer meselelere, güvenlik meselelerine kadar pek çok meseleyi ele alıyorlar. Özel sektörde ihracat yapan bir iş adamımızın bir ülkede alacağı varsa ya da almak istediği bir iş varsa, yürüttüğü bir işle ilgili problemi varsa onun da devlet meselesi olarak ele alındığı bir dönemdir bizim hükümetlerimizin dönemi."

Serbest ticaret konusunda bir algı olduğunu aktaran Bakan Çelik “Bunu iyi düşünmemiz lazım. Serbest ticaretin daraldığı zamanlar dünya barışının da sıkıntıya girdiği zamanlardır. Ama şundan öylesine gurur duyuyoruz ki ve öylesine memnunuz ki siz iş adamları, dünyanın her yerinde  Türkiye'nin ekonomisini büyütmek için birer özne olarak hareket ederken aynı zamanda Türkiye’nin gönüllü elçiliğini yapan her tarafta takdirle karşılanan insanlar haline geldiniz." diye konuştu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/10/2017 / Hit: 4,675

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı