ENGLISH
  Güncelleme: 11/12/2017

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in Brüksel Temasları

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komisyonu ile temaslarda bulunmak ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” başlıklı toplantılara katılmak üzere 29-30 Kasım tarihlerinde Brüksel’e bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Brüksel’de AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu AB Komisyonu üyesi Dimitris Avramopoulos, Güvenlik Birliğinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Julian King ve  İklim Eylemi ve Enerjiden sorumlu AB Komisyonu üyesi Miguel Arias Canete ile görüşmeler gerçekleştirecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in AB Komisyonu’ndaki muhataplarıyla temaslarında, Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmelerin yanısıra terörle mücadele, göç ve vize serbestisi, küresel iklim rejimi, ve enerji alanında AB ile diyalog ve işbirliği konuları ele alınacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Brüksel’de, “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” başlıklı toplantı serisi kapsamında Türkiye’den ve Belçika’dan medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler ve  iş dünyasından temsilciler ile gerçekleştirilecek toplantıların açılışlarına da katılacaktır.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik Brüksel'de son olarak, AB Komisyonu tarafından sığınmacı çocukların eğitimi konusunda düzenlenecek “Education in Emergencies Forum”una konuşmacı olarak katılacaktır.

 

 



Güncelleme: 11/12/2017 / Hit: 8,513

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı