ENGLISH
  Güncelleme: 08/11/2016

AB Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile telefonda görüştü

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile talebi üzerine bugün (8 Kasım) telefonda görüştü.

AB Bakanı Ömer Çelik, AB’nin yaptığı son açıklamaların ardından hassasiyetlerimizi muhatabıyla paylaştı.

AB Bakanı Ömer Çelik, başta PKK ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle kararlı mücadelemizin süreceğini, terör örgütlerine destek olan çevrelerle de mücadele edeceğimizi, terör örgütlerinin sivil, siyasi ve yargıdaki destekçilerine de müsamaha göstermemizin mümkün olmadığını belirtti.

AB Bakanı Ömer Çelik, AB’nin açıklamalarında Türkiye’nin terörle mücadelesine tek cümleyle destek beyan etmesinin yeterli olmadığını, AB’den terörle mücadele konusunda somut işbirliği beklediğimizi vurguladı.

AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye-AB ilişkilerinin eleştirel açıklamalar yerine ilişkilerimizi ileriye taşıyacak işbirliği imkanlarıyla yürütülmesi gerektiğini düşündüğümüzü, bu hususta AB Komisyonu’na önemli görev düştüğünü belirtti.

AB Bakanı Ömer Çelik, savunduğumuz ortak değerler olan hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları alanlarında da Türkiye ve AB’nin daha güçlü dayanışma ve işbirliği içinde olması gerektiği görüşünde olduğumuzu ifade etti.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 08/11/2016 / Hit: 5,454

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı