ENGLISH
  Güncelleme: 26/04/2016

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı Yapıldı

29 Kasım 2015 tarihinde yapılan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde, ülkemiz ile AB arasında ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve iş dünyalarının bir araya getirilmesi amacıyla "Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog" mekanizmasının tesis edilmesine karar verilmiştir.

Bu kapsamda, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu'nun ilk toplantıları 25-26 Nisan 2016 tarihlerinde ülkemizde gerçekleştirilmiştir. Toplantılar, her iki tarafın ekonomik görünüm ve beklentileri ile politika önceliklerine ilişkin farkındalıklarının ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak kapsamlı tartışmalara imkan sağlamıştır.

Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantılarına, Avrupa Komisyonu'nu temsilen, İş, Büyüme, Yatırım ve Rekabet'ten sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Ekonomik ve Mali İşler, Vergi ve Gümrükler'den sorumlu Komiser Pierre Moscovicci, Genişleme ve Komşuluk politikaların sorumlu Komiser Johannes Hahn ile Çevre, Denizcilik ve Balıkçılık'tan sorumlu Komiser Karmenu Vella katılım sağlamıştır.

Toplantıda Ülkemizi ise, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek başkanlığında, AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır, Ekonomi Bakanı Sayın Mustafa Elitaş, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Binali Yıldırım’ın katılım sağladığı bir heyet temsil etmiştir.

Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog kapsamında, 25 Nisan 2016 tarihinde, AB Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)/Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde Türkiye-AB İş Diyaloğu gerçekleştirilmiştir. İş Diyaloğu, ülkemizin ilgili Bakanlarıyla Avrupa Komisyonu'ndan muhataplarını, Türkiye ve AB iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile bir araya getirerek, doğrudan görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlamıştır. İş Diyaloğu sonrasında "Yabancı Doğrudan Yatırımlar ve Yatırım Ortamı"na ilişkin, Türk ve AB iş dünyası liderleri, sivil toplum kuruluşları ve araştırmacıları bir araya getiren bir Konferans düzenlenmiştir.

Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğun resmi temasları ise, 26 Nisan 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda; AB ve Türkiye'de yatırımlar, yapısal sorunlar ve reform adımları ile ekonomik görünüm ve makro-ekonomik politikalar ele alınmıştır.

AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantıları Ortak Basın Bildirisine buradan ulaşabilirsiniz.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/04/2016 / Hit: 7,809

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı