ENGLISH
  Güncelleme: 16/05/2022

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı 12. Avrupa Günü Kupası Koşusu ve 16. Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Ankara Uğurlama Törenine Katıldı

9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın evsahipliğinde,  sporun birleştirici gücünü ortaya koyan iki ayrı etkinlik, Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda 14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirildi. İlk olarak 12. Avrupa Günü Kupası Koşusu ödül törenine katılan Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı, ardından da 16. Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisini Hipodramda gerçekleştirilen törenle uğurladı.

İki ayrı etkinliğe birden evsahipliği yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın yanı sıra etkinliklere AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB Ülkeleri Büyükelçileri, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin ve Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfred Gehr ile çeşitli Avrupa ülkelerinden ve ülkemizden 80’e yakın amatör rallici ve yarışsever katıldı.

Törende Bakan Yardımcısı Büyükelçi Kaymakcı, ülkemizdeki 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamalarının artık gelenekselleşen etkinlikleri olan Avrupa Günü Kupası Koşusu ve Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisini Ankara’da gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/05/2022 / Hit: 4,327

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı